Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bílé Vánoce v našem bytě

19. 01. 2016 | Vaše příběhy

Asi teď každého napadne otázka, jak asi vypadají bílé Vánoce v bytě. Někdo si možná představí bílé stěny, bílý nábytek a bílé povlečení či bílé přehozy. Ani jedno z toho však není pravda. Stěny máme světle zelené nebo do fialova, nábytek máme světle hnědý, nebo mahagon - záleží, zda je v obýváku či ložnici a povlečení či přehozy jiné než barevné nemáme. Jediné, co je u nás bílé, jsou naši 3 dospělí pejsci rasy Boloňský psík. Jmenují se Chip, Marilyn a pak je to její dcera Bonička.   A právě díky pejskům u nás skutečně letos byly a stále jsou uvnitř našeho bytu Bílé vánoce.

Rozhodli jsme se, že naší fence Marilyn opět dopřejeme stát se matkou, a že to bude již její třetí mateřství. Za ženichem jsme jeli až do Frýdlantu nad Ostravicí, kde je moc hezký krycí pejsek, po kterém mají všechna štěňátka nádherný pigment.

Bílé vánoceA tak 14. října ve večerních hodinách jsme se za ženichem vydali a jen jsme tam dojeli, tak nečekal na nic a konal to, co se od něj očekávalo. Spojení trvalo něco přes 30 minut, poté si oba pejsci odpočinuli a já s majitelkou pejska jsme společně vypily kávu, a vyplnily krycí list, neboť chovám pejsky s PP. Po kávě jsme se všichni rozloučili, naložili naši Marilyn do auta a jeli domů. Před námi teď byly 2 měsíce čekání, zda bude naše fenečka březí a tou matkou se stane. Když uplynulo 27 dnů od nakrytí, jela jsem s Marilyn na veterinu na SONO, které potvrdí nebo vyvrátí březost. Dopadlo to tak, že se podařilo a zvěrolékař nám sdělil, že to vypadá na 1-2 štěňátka. V prvních 4 týdnech téměř nic nepřibírala a začala jsem věřit tomu, že vrh moc početný nebude.   Ale v druhé polovině začala hodně nabírat a nevypadalo to už na nanejvýš 2 štěňátka. Tipovala jsem, že jich tam nakonec bude 4-5 psích miminek. Zvýšila jsem krmné dávky, aby se narodila zdravá, životaschopná a krásná štěňátka.

Marilyn začala rodit 13.12. ve 23.30, a u ní trvá porod vždy delší dobu a věděla jsem, že je před námi dlouhá noc a na svůj spánek nemůžu ani myslet a musím být ve střehu. Ještě že je televize a internet, aby se člověk nenudil, když fenka rodí... Počítala jsem, že štěňátka budou na světě tak do 10 hodin dne 14.12. Spletla jsem se ale značně. Nic se nedělo, Marilyn jen těžko dýchala, stahy téměř žádné, chodila jsem s ní na zahradu, aby pohybem urychlila porod a stále nic. Pohyby štěňátek slábly a tak ve 14.30  jsem volala na 2 veterinární ordinace, abych se ujistila, zda obě ordinace poradí stejný postup. Stalo se tak a dcera nás odvezla k veterináři, kde jí byl provedený císařský řez. Když jsem ji vezla, tak nějak jsem se smiřovala s tím, že budou už nějaké ztráty štěňátek, poněvadž pohyby byly už hodně slabé. Když jsme pro ni pak jeli, jak já byla šťastná, že celý vrh je živý a zdravý a stejně tak fenka byla v pořádku po takovém zákroku. Lékaři jsem moc poděkovala a nejraději bych jej objala, jenže asi by si myslel, že jsem vyšinutá. I on byl šťastný při předávaní nádherných štěňátek.

Po příjezdu domů jsem si hned zapsala váhy štěňátek, poznačila lakem na nehty konečky ocásků, k nim přiřadila jména a pomohla jim se přicucnout k cecíkům matky. Všechna se moc hezky hned přisála a rostou moc hezky. Máme z nich moc velkou radost, stala se nejkrásnějším letošním vánočním dárečkem...

A protože jsou štěňátka celá bílá, narodila se na Vánoce, spí s námi v ložnici, tak proto máme bílé Vánoce v našem bytě. I s dospělými psy je jich tam teď hned 7 krásných bílých psích pejsků. Zbývá už jen jim najít hodné nové rodiny. Jen ale už třem pejskům. Fenečku si zamluvila jedna rodina hned po jejím narození.

Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Bílé Vánoce v našem bytě:

Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
Bílé Vánoce v našem bytě
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
MARIE MATEJKOVA SmajlíkSmajlíkjsem unesena. Hned bych si jednoho vzala.Roky jsem pejska měli. Po úmrtí posledního,máme 2 kočičky. Jsou to zlatíčka,ale pejskovi se mi stýská.
Obrázek uživatelky
profil
Jsou kouzelní!
Obrázek uživatelky
profil
Štěňátka jsou nádherná.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Aničko, těmi pejsky žiješ, i proto máš s nimi úspěch na výstavách.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles