Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Advent 2012

13. 12. 2012 | Zvyky a tradice
Blíží se čas Vánoc a s nimi nastane advent, který začíná dne 2.12.2012. Pro většinu to znamená předvánoční shon, pečení cukroví a shánění dárků. Ulicemi se rozzáří tisíce světel, rozsvítí stromečky, na ulici potkáte pobíhající průvody čertů, voní všude místní speciality, svařené víno a skořice.
Můžete se projít po adventních trzích, pokochat se jesličkami, betlémy a jarmarky, které neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře. Všude potkáte různé stylové vánoční zboží, betlémy, punče a vánoční koledy uslyšíte ze všech koutů, což adventnímu času alespoň trochu přidá vánoční romantiky a nostalgie. Ve většině českých měst proběhne  slavnostní rozsvěcení vánočního stromu, vánoční zpívání a dílny či výstavy betlémů. 

Advent 2012Dříve, ale často i dnes si lidé dobu adventu krátili provozováním prastarých zvyků a obyčejů, kdy v předvečer svaté Barbory navštěvovaly děti barborky s drobnými dárky, podobně se choval o dva dny později sv. Mikuláš s andělem a čerty. Dne 12. prosince chodily do domácností Lucky, aby upozornily, že je nejvyšší čas vše dokonale uklidit a byt připravit na Vánoce, stavěl se betlém a zdobil vánoční stromeček. Dětem se vyprávěly staré příběhy či pověsti, četly se pohádky a nastávala ta pravá atmosféra vánoc.

Advent je čtyřtýdenní období před Vánoci


První adventní neděle (železná neděle) je 2.12.2012
Druhá adventní neděle (bronzová neděle) je 9.12.2012
Třetí adventní neděle (stříbrná neděle) je 16.12.2012
Čtvrtá adventní neděle (zlatá neděle) je 23.12.2012

Právě se začátkem adventu je spojené pečení medových perníčků, pečení adventního věnce a začíná se s vánoční výzdobou. Až je vše připravené, je ten pravý čas na shánění dárků a pečení ostatního vánočního cukroví. Je velice důležité, abyste nebyli ve stresu, vše si pořádně všechno naplánovat, co kdy budete dělat, protože advent uteče jako voda a hned tady budou Vánoce.

Nezapomeňte také na různé vánoční tradice jako jsou jmelí, házení střevícem, zlaté prasátko, lodičky z ořechů, lití olova, krájení jablka a mnoho dalších. Každá domácnost má své různé zvyky a tradice. 
Pak konečně přijdou Vánoce a s nimi děda Mráz, Santa Klaus či Ježíšek, v Čechách se naštěstí stále drží právě Ježíšek a vy si budete moct odpočinout. Tak držím palce, aby se vše povedlo a všichni jste si mohli naplno užívat období adventu, období očekávání příchodu Vánoc - nejkrásnějších svátků v roce.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Už se to blíží
Obrázek uživatelky
profil
Ježíšek už bude brzySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
že si budu užívat předvánoční atmosféry. Zatím jsem to dodržela, ale finiš teprve přijde!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
.rozumny clanek k zastaveni......vanocni svatky hlavne ve zdravi a pohode
Obrázek uživatelky
profil
Jmelí jsem koupila, perníčky upekla... Teď už jen trošku toho klidu do Vánoc Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles